Skip to content Skip to footer

Lasă sticla de Murano să te inspire

Lasă-te inspirat de originea și originalitatea de care dă dovadă sticla de Murano, de la cele mai mici mărgele, la pandantive și accesorii, până la vase și decorațiuni interioare.

Sticla de Murano este de secole foarte apreciată pentru eleganța, aspectul și frumusețea sa, ceea ce o face și în ziua de azi opțiunea perfectă pentru bijuterii și decorațiuni. Orice obiect confecționat din sticla de Murano aduce cu el o parte din trecut, iar datorită design-urilor unice și a modelelor delicate, păstrează clar un loc de prestigiu atât în prezent cât și în viitor. O caracteristică a obiectelor din sticlă de Murano, o reprezintă suprafața care e mereu perfect netedă. Acest lucru ajută la menținerea în timp, prevenind afectarea cauzată de lumină. Datorită acestei caracteristici, sticla de Murano a început să fie tot mai folosită în crearea bijuteriilor.

Pe vremuri, aceste bijuterii erau simbol al măreției și doar nobilii își puteau permite. În ziua de azi, aceste bijuterii sunt considerate nobile și tot mai mulți oameni se mândresc cu ele, fiind apreciate în întreaga lume.

Numele de Millefiori are desigur însemnătatea lui, în italiană însemnând mii de culori și este cea mai veche metodă, formând un mozaic. Este definit prin policromatism și numeroasele modele de flori. Acest model a fost și este folosit atât pentru bijuterii cât și pentru decorațiuni. Pandantivele Millefiori amintesc de frumoasa floare venețiană, care este compusă din mulți murrini vibranți. Pe parcursul timpului, maeștrii sticlei de Murano au dezvoltat mai multe tipuri de sticlă, cum ar fi: sticlă cristalină, sticlă emaliată (smalto), sticlă cu fire de aur (aventurim), sticlă multicoloră ( millefiori), sticlă de lapte ( lattimo) și pietre prețioase imitate din sticlă.

Lasă un comentariu

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Reprizo